Totalul afișărilor de pagină

vineri, 16 noiembrie 2012

PAVILJON 6 (1978) Lucian Pintilie



Paviljon 6-Salonul numărul 6-Lucian Pintilie-(1978)

Rezoluţie: 480x336
Proprietăţi audio
Bit rate: 128 kbps
Audio format: MPEG Layer-3
Proprietăţi video
Compresie video: XVID
Frame rate: 29
Data rate: 982 kbps
Size: 697 Mb
Durata: 01:36:54
Încărcat pe: Freakshare

Mulţumiri lui "hgfdgfui" căruia-i aparţin şi următoarele:

"As vrea sa spun ca e romanesc, dar nu prea e. As vrea sa zic ca e sarbesc, dar nu e nici exclusiv sarbesc (decit judecind dupa limba). In functie de scenariu si regie poate avea, dupa caz, origine rusa (nuvela lui Anton Pavlovici Cehov) sau romana (scenariul si regia lui Lucian Pintilie).
Pe scurt, e prima opera cinematografica realizata peste hotare a lui Lucian Pintilie, se pare ca undeva prin 1973, in anul exilului. Versiunea din 73, realizata de Pintilie pentru televiziunea iugoslava, avea 90 de minute - aceasta versiune, destinata cinematografului, a fost distribuita pe ecrane numai in 1978, avind 97 de minute, si cuprindea, in plus, citeva scene taiate la montajul initial.
Subiectul se invirte in jurul personajului Ivan Dmitric Gromov, un tip suferind de mania persecutiei care este internat in sanatorul condus de doctorul Ralski, cu care va angaja numeroase controverse de idei. In urma acestor interactiuni, doctorul ajunge sa-si puna la indoiala misiunea vindecatoare, lucru care va duce catre declinul sau, abrupt si tragic.
Versiunea de fata, inregistrata de pe un canal tv sarbesc destinat diasporei, a carui sursa nu o cunosc de fapt, este si unica: filmul, din cite stiu, nu beneficiaza de o prezentare pe DVD. Are o subtitrare in engleza cu fonturi de tip vechi, realizata probabil tot in anii '70, subtitrare care nu are o alta calitate in afara de faptul ca este lizibila. Dar filmul in sine, pe care imi amintesc ca l-am vazut cindva pe la inceputul anilor '90, are niste calitati incontestabile. Drept pentru care va urez vizionare placuta."




Descarcă de AICI:

http://freakshare.com/folder/227233/0fd26bf.html





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu